http://forums.adobe.com/community/premi ... ware_forum - myślę, że tutaj możesz dostać odpowiedź na to pytanie
Ja mogę tylko służyć zasłyszanymi opiniami.
z innego tematu
Marcin Golik napisał(a):to jeszcze ja dodam coś od siebie, żeby nie zakładać już nowego tematu.
Nabyłem kartę Quadro FX3800 - czyli pełne "oficjalne" wsparcie dla CS5. Ci co widzieli możliwości pokazane na filmikach wiedzą już mniej-więcej co taki zestaw potrafi, ale po kolei (plusy i minusy pakietu CS5 z dedykowaną kartą):
premiere
+ nowy silnik renderujÄ…cy, a co za tym idzie: klipy full hd z kompresjÄ… avchd, kompresja h264, 7d, 5d itd. sÄ… wreszcie wspierane natywnie. po prostu bajer

+/- wrzucasz na timelinie i śmigasz po klipie, ale nie do końca, jest co prawda o wieeele szybciej, ale nie jest to też tak szybki dostęp jak do zwykłego DV. U mnie prawdopodobnie wynika to z faktu braku macierzy, niesformatowanych dysków i tylko FX3800 pod maską

Także całkiem możliwe, że po instalacji szybszych dysków w macierzy będzie "normalnie"

+ podgląd - tutaj to wszystko śmiga w czasie rzeczywistym i nie ważne czy walne 4 czy 8 ścieżek 1080p z efektami, dodatkowo wspierane przez CUDA efekty lecą w pełni przez GPU. miodek.
+++ normalnie 30 plusów!

rendering tego co wyżej do np. blue-ray'a w czasie -prawie- rzeczywistym! a jakże

tutaj naprawdę czuć kopa, więc cieszę się niezmiernie, bo surówek czekających na edycję i wypalenie mam w cholere.
Chyba stosunkowo łatwo domyślić się, gdzie ten spadek mocy będzie najmocniej odczuwalny (efekty, rendering).
Moim zdaniem (i pewnie nie tylko) najlepiej brać GTX 460
1GB. Cena może już nie taka atrakcyjna, jak 9800, bo prawie 500 zł więcej, ale jestem przekonany, że różnica jest odczuwalna skoro niektórzy sądzą, że w Premierca między GTX 275 a 295 jest przepaść.