Dwa problemy

Re: Dwa problemy

Postprzez kubar5films » 19 Sty 2012, 14:51

Witam udało się naprawić te odklejające się gumy w serwisie ? Ten sam problem

S.K napisał(a):Witam przedstawię Wam dwa problemy z moim 550d na które nie mogę zaradzić , może Wy pomożecie .
Pierwszym jest odklejający się "grip" na body z prawej strony . Cała ta guma odchodzi , ledwo się trzyma , chwytając za korpus czuje jak się dokleja do reszty , odkleiła się aż tak że ją lekko wybrzuszyło (Patrz zdjęcia poniżej) . Moja 550'tka dobija rok od znalezienia się w moich rękach , zakupiona w Krakowskim Foto-Joker'ze (oddział w którym kupowałem został zamknięty) mam wszystkie papiery oraz dowody zakupu . Teraz pytanie , gdzie oddać body by mi to naprawili ponieważ sam nie chce w tym grzebać by czegoś nie uwalić .

Image

Image

Druga sprawa to ViewFinder . Jest to LCDVF firmy Meike.LCD Viewfinder MK-VF 100 3:2 , otrzymałem do niego dwie ramki , jedną przykleiłem (była pod solidnym naciskiem ksiązek z 2 dni :roll: ) wytrzymała pół roku i pewnego dnia zostałą mi razem z lupą w rękach , a że następnego dnia miałem ważną okazję jaką był ślub poleciałem z tym do znajomego , wymyślił aby przykleić na taśmie dwustronnej i dociąć idealnie nożykiem by nie wystawało po za magnetyczną ramkę . Bach po całej uroczystości (na szczęście PO) znów się odkleiło .Co mam z tym zrobić , jak się przyłoży to trzyma ale trzeba ostrożnie odpinać LCDVF by nie odkleił się wraz z ramką a chciałbym żeby zostało to przyklejone raz a dobrze na SOLID 100% i wrócić do bezstresowej pracy ... Proszę o pomoc . Pozdrawiam - Staszek .
kubar5films
Just Arrived

Re: Dwa problemy

Postprzez Czlowiek Kamera » 27 Sty 2012, 20:09

Też mi odchodziło i co? i super glue.
Czlowiek Kamera
Senior Member
Senior Member

Miejscowość: Łódzkie

Poprzednia

Wróć do Canon 550D

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości